2014
8 maart 2014. Door de extreem zachte winter loopt de natuur enkele weken voor op het gemiddelde. Hoogste tijd om te snoeien.
Het snoeigereedschap.
Genoeg werk aan de winkel.
Niet alleen snoeien, maar ook herstelwerkzaamheden.
De sousberg gehuld in lentekleuren.
Na de "grote knip" moeten de los hangende takken verwijderd worden.
En dan op grote hopen verzameld zodat we ze later kunnen afvoeren.
Het resultaat: een netjes opgeruimde wijngaard, klaar voor de lente.
Niet lang daarna: mooie lentefoto.
Komkommerkruid, mooi.
Ergens in april, fietsers, fietsers en nog eens fietsers. De Amstel Gold Race Toer versie trekt zoveel deelnemers aan, dat de wegen rondom de wijngaard verstopt raken.
In onze streek zit er kalk in de bodem in de vorm van mergel. Soms is dat aan de oppervlakte zichtbaar, zoals op deze foto.
De wijnstokken krijgen ook de lentekriebels.
4 augustus, rondleiding met uitgebreide lunch. Zeer gezellig!
Begin augustus, een noodweer. In een paar minuten tijd is zeker de helft van de trossen aan de westkant van de planten vernield door knikkergrote hagelstenen
Ons etiket, zoals wij dat al jaren gebruiken.
Gebaseerd op een tekening van de hoeve van Wiel Winthagen door dhr Zef Swillens.
Nieuwe versie. De muren, poorten en ramen komen nu meer overeen met de werkelijkheid.
Interessant om te zien is de term "sur lie". We hebben een primeur in Nederland, namelijk een Chardonnay die gerijpt is sur lie, oftewel op het bezinksel. Een wijn gemaakt volgens dit principe heeft meer tijd nodig om op dronk te komen, namelijk twee jaar.
7 september, Vaeshartelt, Limburg Preuve. Topdrukte bij onze stand.
Een foto van het complete Belle Source team.
Onze Pinot Noir 2012 viel erg in de smaak.
12 september, herfstmist in de heuvels. Mooi nazomer weer. Hebben we ook wel nodig, want door de natte, koele zomer ligt de ontwikkeling van de druiven iets achter. Oogsten wellicht pas tweede week oktober. Afwachten...
13 september, rijpende Chardonnay.
Prachtige trossen Pinot Noir.
Pinot Gris. Het Oechslegetal loopt op.
Chardonnay, badend in de najaarszon.
Herfstkleuren.
Geen last van wespen, maar wel van merels, spreeuwen. Dus de netten maar weer van stal gehaald.
Pinot Gris en Chardonnay rijpen beschermd verder.
Het suikergehalte stijgt gestaag. Oogst wellicht einde week 41.
Natuurlijk moeten we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op wijngebied. Daarom gaan we graag naar het Wahlwiller wijnfeest. Op deze foto het pad naar de feesttent, het zogenaamde wiengètske.
We hebben het stuk kelder dat gebruikt gaat worden voor de oogstverwerking alvast in gereedheid gebracht.
11 oktober hebben we geoogst. Het is herfst, de wijnstokken hebben hun beste gegeven.
De ochtendnevel blijft hardnekkig aanwezig.
Nog een herfstig plaatje.
We zijn begonnen met het plukken van de Chardonnay.
We hadden dit jaar de netten te laat opgehangen. Het resultaat in sommige rijen...
Rijpe Chardonnay.
Vervoer naar de kelder is geregeld.
Een van eerste leeggeplukte rijen.
Warme herfsttinten.
De eerste kistjes met Chardonnay.
Er wordt flink doorgewerkt.
Wijnwaakhond Pelle.
Kelderwerkzaamheden.
Rara wat is dit?
Lunchtijd.
Restanten na verwerking van de druiven.
Ook op de wijngaard moet er af en toe een pauze ingelast worden.
De Pinot Noir wordt geoogst.
Opruimen na verwerking van de druiven.
Ook in de kelder moet er flink gereinigd worden.
Alles weer schoon.
Op 18 oktober hebben we bij hoge nazomer temperaturen alle netten in een dag weer opgeruimd.
Nztuurlijk weer gezellig buiten lunchen.
Hier en daar zijn nog wat trosjes blijven hangen na de oogst.
Op vrijdag 7 november zijn we naar de gala avond van de confrérie geweest. Omdat we lid zijn geworden kregen we deze medaille uitgereikt.
We hadden twee wijnen ingestuurd ter keuring: Chardonnay 1013 en Chardonnay sur lie 2012. Beide hebben het Sigille de Qualité toegekend gekregen.
Samen met collega wijnboeren tijdens de uitreiking van de oorkonden.
Werk aan de winkel. Alle Chardonnay 2013 en Chardonnay 2012 sur lie flessen moeten van sigille de qualité zegels worden voorzien.
<
>
©2017 Belle Source