Op 12 maart zijn we begonnen met snoeien. De wijnstokken zien er goed uit.
Op 12 maart zijn we begonnen met snoeien. De wijnstokken zien er goed uit.2
De natuur moet nog ontwaken uit de winterslaap. Het voorjaar is fris, waardoor het nog niet erg wil vlotten.
28 maart. Het lenteweer laat op zich wachten.
Snoeien op zich is klaar. Nu nog de vele zijtakken verwijderen.
Dat levert een hele berg houtafval op.
In zeer weinig tijd is er nog maar weinig van de stapel over.
Opgeruimde wijngaard. Klaar voor de groei.
Ergens in mei, lentebloei.
Doorzicht naar de Sousberg.
Machtig mooi panorama.
Goudgele wijn in de kelder.
Wijnen van 2015.
Kunstmarkt in Stevensweert.
Beginnende trosvorming.
Heel slecht voorjaar. Veel regen en lage temperaturen.
Maar een heel mooie en warme nazomer.
10 september, rijpende pinot noir. We hebben de netten bij de Pinots moeten aanbrengen vanwege de vele merels en spreeuwen.
11 oktober, we oogsten de pinots eerst. Hier de pinot gris in volle pracht.
Ondertussen vertrouwd beeld bij het oogsten: kistjes met geplukte druiven.
Pinot Noir. Snel oogsten voordat de vogels in de gaten hebben dat de netten opgebonden zijn.
Wiel aan het werk.
Nog maar eens de pinot noir.
Enorme bedrijvigheid. We hebben eerst de pinot gris geplukt. Tijdens de maceratie verwerken we de pinot noir.
Op 12 oktober hebben we de laatste pinot noir geoogst.
Zaterdag 15 oktober hebben we onze chardonnay geoogst.
's middags samen lunchen.
De laatste lading chardonnay. De oogstklus van 2016 is geklaard.
<
>
©2017 Belle Source